Vedas Therapie

 

Counseling  (psycho sociale hulpverlening)

In persoonlijke gesprekken kan het helder worden waar het knelpunt zit, het hoe, wat  en waarom zijn duidelijk geworden. Deze gesprekken kunnen in de praktijk gehouden worden, maar ik kan ook op locatie of op een plek waar je prettig voelt, komen. Ook tijdens een wandeling komt vaak een oplossing tevoorschijn. Het doel is om zo snel mogelijk met het probleem te leren omgaan of om dit zelfstandig te leren oplossen. Dit door middel van kleine stapjes naar een beter resultaat. Het voornaamste is weer in balans komen. 

RET therapie (rationeel-emotieve therapie)                                                                                                                                        

Het zijn vaak niet de problemen zelf maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken. Door in verschillende stappen het leren veranderen van irrationele gedachten naar nieuwe rationele gedachten. Dit is op veel gebieden mogelijk zoals bij een sociale fobie, paniekstoornis, depressieve stemmingen, verslavingsproblemen of relatieproblemen. Hierbij is het belangrijk tussentijds te evaluren en handvaten mee te geven om de veranderingen vol te houden. 

Ontspanningsoefeningen  

Hierbij kan verlichting gekregen worden bij nek-, schouders-, en rugklachten, onrust, slaapstoornissen, vermoeidheid, hoofdpijn of spijsverteringsklachten. Ook het aanleren van oefeningen, of het leren visualiseren behoort ook bij deze therapie. Tijdens of na de behandeling kunnen allerlei lichamelijke of emotionele processen op gang komen. Schroom dan niet om contact op te nemen zodat we dit kunnen bespreken. 

Voedingsadviezen

Door het gebruik van de juiste voeding die iemand nodig heeft, kunnen veel klachten verminderd worden. Het is belangrijk dat de voeding gebruikt wordt die bij jouw type past. Er zijn drie bodytypen en die hebben verschillende behoeften. Voedingsadviezen op de gemiddelde mens voldoen  niet, dat zelfde geld voor het bewegen. Ik heb mij daarin met verschillende workshops en cursussen verdiept en kan je daarmee ondersteunen. Een vitale leefstijl is erg belangrijk. Wanneer je je fit en vitaal voelt draagt dit bij aan een gezonde leefstijl.


Bewegingsleer

Ieder mens is gemaakt om te bewegen. Bewegen is van levensbelang. Dat wil zeggen wat mogelijk is en bij iemand past. Met bewegen bedoel ik wandelen of fietsen eigenlijk dat al je spieren in beweging komen. Door beweging stroomt de energie beter, ben je je meer bewust van de omgeving en zie je de zaken die op dat moment spelen in een ander perspectief. Door de focus te leggen op zo veel mogelijk te bewegen, ook door dingen te doen die niet bekend zijn voor je, kan je ontdekken wat je echt leuk vind. Maak een sport van meer bewegen. Voordeel is ook dat hiervan ook je humeur opknapt.