Vedas Therapie

 

Acupunctuur

Is al eeuwen lang een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeswijze. Er bestaat een onzichtbaar net werk dat door het gehele lichaam loopt we noemen dit meridianen. Hierin stroomt de energie die we Qi noemen. Deze dient gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. Bij verstoringen hier van kunnen ziektes ontstaan. Bij een acupunctuur behandeling worden er een aantal dunne wegwerpnaalden in specifieke plaatsen ingebracht. Worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Het lichaam krijgt zodoende de kans om te herstellen.

Cupping                                                                                                                                        

Deze techniek waarbij een glazenbolletje vacuüm word gezogen op de huid is al eeuwen lang toegepast binnen de TCM. Cupping wordt vaak inzet bij pijnklachten door stagnatie. na deze behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, deze zal na een aantal dagen verdwenen zijn.  

Ontspanningsoefeningen  

Hierbij kan verlichting gekregen worden bij nek-, schouders-, en rugklachten, onrust, slaapstoornissen, vermoeidheid, hoofdpijn of spijsverteringsklachten. Ook het aanleren van oefeningen, of het leren visualiseren behoort ook bij deze therapie. Tijdens of na de behandeling kunnen allerlei lichamelijke of emotionele processen op gang komen. Schroom dan niet om contact op te nemen zodat we dit kunnen bespreken. 

Voedingsadviezen

Door het gebruik van de juiste voeding die iemand nodig heeft, kunnen veel klachten verminderd worden. Het is belangrijk dat de voeding gebruikt wordt die bij jouw type past. Er zijn drie bodytypen en die hebben verschillende behoeften. Voedingsadviezen op de gemiddelde mens voldoen  niet, dat zelfde geld voor het bewegen. Ik heb mij daarin met verschillende workshops en cursussen verdiept en kan je daarmee ondersteunen. Een vitale leefstijl is erg belangrijk. Wanneer je je fit en vitaal voelt draagt dit bij aan een gezonde leefstijl.


Bewegingsleer

Ieder mens is gemaakt om te bewegen. Bewegen is van levensbelang. Dat wil zeggen wat mogelijk is en bij iemand past. Met bewegen bedoel ik wandelen of fietsen eigenlijk dat al je spieren in beweging komen. Door beweging stroomt de energie beter, ben je je meer bewust van de omgeving en zie je de zaken die op dat moment spelen in een ander perspectief. Door de focus te leggen op zo veel mogelijk te bewegen, ook door dingen te doen die niet bekend zijn voor je, kan je ontdekken wat je echt leuk vind. Maak een sport van meer bewegen. Voordeel is ook dat hiervan ook je humeur opknapt.